COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#tsoulomageiremata: Pasta day με Cacio e Pepe


3 Μαΐου 2016

Cacio-e-pepe-συνταγή-μακαρόνια.jpg

Μια μακαρονάδα πανεύκολη που θα σας λύσει τα χέρια όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε. Στην ουσία σημαίνει τυρί με πιπέρι. Θα πάθετε πλάκα με το πόσο εύκολη είναι.

Υλικά

  • 250 γρ. Spaghetti
  • 3 κσ. Βούτυρο
  • 1 κγ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

02Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια 2-3 λεπτά πιο λίγο από όσο λέει η συσκευασία. Αφού ετοιμαστούν κρατάμε 120 γρ. από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και έπειτα τα σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 2 κσ. βούτυρο και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα μακαρόνια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα, αφαιρούμε το τηγάνι από τα τη φωτιά ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα να πάει σε όλα τα μακαρόνια. Σερβίρουμε αμέσως ζέστα όπως είναι.

01

#tsoulotip: Σε περίπτωση που η σάλτσα μας είναι σφιχτεί ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό να την αραιώσουμε. Καλό θα ήταν τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο, δηλαδή να είναι λίγο al dente.

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.