COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#tsoulomageiremata: Ψητό ψαρονέφρι με γιαούρτι και ginger


10 Μαΐου 2016

Υλικά

  • 2 ψαρονέφρια 500 γρ. το καθένα
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • 3 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 4 κ.γ. τριμμένο ginger
  • ½ χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι & πιπέρι

02Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνουμε ελαφρά το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε και του δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παράλληλα, σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 2 κ.γ. κύμινο, την κανέλα και 2 κ.γ. ginger.

Μόλις ετοιμαστούν τα ψαρονέφρια, τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι του φούρνου, πασπαλίζοντας με το μείγμα μπαχαρικών, και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Όσο το κρέας ψήνεται, ετοιμάζουμε το γιαούρτι βάζοντας τα υπόλοιπα μπαχαρικά μέσα, δηλαδή το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε με το ψαρονέφρι όταν ετοιμαστεί.

03

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.