#tsoulomageiremata: Η συνταγή για τα καλύτερα γεμιστά μακράν...

Τρίτη 14 Ιούνιος 2016
gemista-sintagi.jpg

Υπάρχει άνθρωπος που δεν τρελαίνεται για γεμιστά; Απίστευτο καλοκαιρινό φαγητό που με λίγη φέτα στο πλάι, μας κάνει να παραμιλάμε!

Υλικά

  • 10 ντομάτες ώριμες
  • 10 πιπεριές πράσινες
  • 300 γρ. ρύζι γλασέ
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 7-8  φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  10 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένα
  • Αλάτι πιπέρι
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 800 γρ. χυμό ντομάτας

03 Εκτέλεση 

Ξεπλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε τα κοτσάνια τους από τις βάσεις. Με ένα κουτάλι καθαρίζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, τη ρίχνουμε στο multi και πολτοποιούμε. Τα σπόρια από τις πιπεριές απλώς τα αφαιρούμε με το χέρι (αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο multi). Έπειτα κόβουμε λίγο από τη κάτω μεριά των λαχανικών για να μπορέσουν να σταθούν και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου.

04

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρέσκια ντομάτα, το ρύζι, τα μυρωδικά, το χυμό ντομάτας, και 100 γρ. ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι της σούπας. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας με το ρύζι με ένα κουτάλι της σούπας και ότι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί διάσπαρτα. Προσθέτουμε στο ταψί  λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε τα γεμιστά με τα κοτσάνια τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 30 λεπτά.

02

#tsoulotip: Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στη γέμιση και σταφίδες ή κουκουνάρι.

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr