#tsoulomageiremata: Shakshuka ή τα αυγά αλλιώς μα πεντανόστιμα

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016
02-5-960x686.jpg

 

Υλικά

  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκ. Σκόρδο κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 κγ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ψωμί για το σερβίρισμα

03 Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το τσίλι, τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με την κουτάλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε στο τηγάνι τη ντομάτα κονκασέ μαζί με 120ml ζεστό νερό αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 15’ ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σπάμε τα αυγά προσεχτικά πάνω από τη σάλτσα σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Έπειτα πολύ προσεχτικά, με ένα κουταλάκι καλύπτουμε τα ασπράδια με τη σάλτσα χωρίς να πειράξουμε τον κρόκο. Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά το πασπαλίζουμε με φέτα, μαϊντανό και σερβίρουμε.

02

#tsoulotip: Aυτό το φαγητό μπορεί να είναι λίγο καυτερό, αν σας αρέσουν οι spicy γεύσεις, βάλτε και λίγο μπούκοβο. Να ανακατεύετε συχνά για να μην σας κολλήσει στη κατσαρόλα η σάλτσα.

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr