Λιγκουίνι με λιαστές ντομάτες και αμύγδαλα

Πέμπτη 21 Ιούλιος 2016
linguine-sundried-tomato-pesto-cream-pasta-11.jpg

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια λιγκουίνι
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 50 γραμμάρια αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • Το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Μια πρέζα ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι, αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

Πλένουμε τις λιαστές ντομάτες για να φύγει το αλάτι. Σπάμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε μαζί με τη φρυγανιά, το αλάτι, το  πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε το μίγμα σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τις ντομάτες, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια σάλτσα.

Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε στη σάλτσα. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, ρίχνουμε από πάνω λίγα αμύγδαλα και είναι έτοιμα.