Κεφτεδάκια με μουστάρδα και δενδρολίβανο

Τετάρτη 17 Αύγουστος 2016

Συστατικά:

  • 150 γραμμάρια χοιρινό κιμά
  • 80 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 πρέζα τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 αυγό
  • Ο χυμός από ½ λεμόνι
  • Ελαιόλαδο για γεύση
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο

Οδηγίες:

Πρώτα φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. Μαλακώνουμε το ψωμί στο νερό, το στύβουμε σε ένα μπολ και το ζυμώνουμε μαζί με τον κιμά. Προσθέτουμε το αυγό, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μικρές μπάλες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, νερό μέχρι να το ένα τέταρτο του ύψους των κεφτέδων, και τη μουστάρδα με το μέλι. Ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά γυρίζοντας τα κεφτεδάκια για μια τελευταία φορά.