Αλμυρό κέικ με σπανάκι και ρεβίθια

Σάββατο 27 Αύγουστος 2016

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι 00
  • 3 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 100 γραμμάρια  τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 80 ml φυστικέλαιο
  • 100 γραμμάρια  προ-μαγειρεμένα ρεβίθια
  • 150 γραμμάρια  φρέσκο σπανάκι
  • Αλάτι

Προετοιμασία:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά μαζί με το λάδι και το γάλα. Προσθέστε το αλεύρι, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και το σπανάκι με τα ρεβίθια, αφού τα έχουμε στραγγίξει καλά για να φύγουν τα υγρά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που το έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για περίπου 45-50 λεπτά