COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κοτόπουλο παρμεζάνα: Ένα φαγητό που σε κάνει να νιώθεις «σπίτι»


7 Οκτωβρίου 2016

800x600-chicken-1.jpg

Συστατικά:

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνια φρέσκες ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 6 χωρίς κόκαλα και δέρμα στήθη κοτόπουλου
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκους σκόνης σκόρδου
  • ½ φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή κάποιο φυτικό έλαιο που προτιμάτε
  • 500 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 6 φέτες τυρί προβολόνε
  • ¾ φλιτζανιού παρμεζάνα
  • 400 γραμμάρια σπαγγέτι
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο καυτερό πιπέρι

Παρασκευή:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Εντωμεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σκόρδο, σοτάρουμε μέχρι το σκόρδο να αποκτήσει ανοιχτό καφέ χρώμα. Προσθέτουμε το καυτερό πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να απορροφηθεί. Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε ένα καπάκι στο τηγάνι, μαγειρεύουμε για 25 λεπτά και μετά προσθέτουμε το μαϊντανό και το βασιλικό. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο βάζουμε τα αυγά, το γάλα και χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε τη τριμμένη φρυγανιά με το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τις φέτες κοτόπουλο και τις αλευρώνουμε, στη συνέχεια τις βουτάμε στο μίγμα με τα αυγά και ύστερα στη τριμμένη φρυγανιά με το σκόρδο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά. Παίρνουμε ένα ταψί και προσθέτουμε τις φέτες κοτόπουλου, ένα φλιτζάνι από τη σάλτσα και από πάνω τις φέτες από τη μοτσαρέλα, το προβολόνε και την τριμμένη παρμεζάνα.  Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.  Εντωμεταξύ όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.