COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η συνταγή για σπαγγέτι της Audrey Hepburn


19 Οκτωβρίου 2016

mg-53083-624x46880465.jpg

 

Ο γιος της Sean Hepburn Ferrer, την περιγράφει σαν μια λάτρης της μακαρονάδας με την αγαπημένη της συνταγή να είναι Σπαγγέτι με μπόλικη κόκκινη σάλτσα. Ένα φαγητό που το έτρωγε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Βρήκαμε τη συνταγή της μεγάλη σταρ του κινηματογράφου και σας την αποκαλύπτουμε.

Συστατικά:

  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 2 μεγάλα φλιτζάνια φρέσκες ντομάτες
  • Βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια μακαρόνια
  • Αλάτι για γεύση
  • Τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο, το βασιλικό και τις ντομάτες και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία.  Μετά από 45 λεπτά, ή όταν τα λαχανικά είναι τρυφερά, σβήνουμε τη φωτιά. Στραγγίζετε και ξεπλένετε τα ζυμαρικά με χλιαρό νερό για να μην κολλήσουν.

Γευτείτε τη σάλτσα, προσθέτετε αλάτι για γεύση, αν θέλετε. Σερβίρετε τα ζυμαρικά και από πάνω ρίχνετε αρκετή κόκκινη σάλτσα με τριμμένο τυρί παρμεζάνα και φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.