Λαχταριστή σούπα με λαζάνια και λουκάνικο

Παρασκευή 21 Οκτώβριος 2016
soup-177312.jpg
  • 2 λουκάνικα
  • 500 γραμμάρια φρέσκες ντομάτες
  • 300 γραμμάρια λαζάνια
  • 200 γραμμάρια φρέσκο λάχανο, προαιρετικά
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: 

Ψήνουμε το λουκάνικο σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε βασιλικό, ρίγανη και κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη πάστα ντομάτας μαζί με τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου, το νερό και τα φύλλα δάφνης. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε τα λαζάνια και το λάχανο και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν al dente. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάζουμε το ανθότυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Ρίχνουμε την πάστα τυριών στη σούπα και σερβίρουμε σε ένα μπόλ.

TRENDING ARTICLES