Το τσιλι κον καρνε είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα του χειμώνα που μας ταξιδεύει στο Μεξικό. Μπορείτε να το φάτε σκέτο σκέτο, αλλά αν προσθέσετε λίγο ρύζι μπασμάτι και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- Αλάτι
- 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
- 1/2 κιλό κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζετε τον κιμά με λίγο λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για ακόμα 10 λεπτά. Ύστερα προσθέτετε τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα ντοματάκια και ελαιόλαδο. Μόλις βράσουν προσθέτετε τα φασόλια και αφήνετε να βάσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για περίπου 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.