COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών


16 Νοεμβρίου 2016

mediterranean-pasta-salad-33.jpg

Υλικά:

  • 340 γραμμάρια ζυμαρικών
  • 200 γραμμάρια μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες  
  • ½ φλιτζάνι ελιές ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας κάππαρη
  • ¼ φλιτζάνι κρεμμυδάκια
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι ρόκα
  • ⅓ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 3 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

Για τη σάλτσα

  • 3 κουταλιές της σούπας πέστο
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζετε τα  ζυμαρικό και αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τα ζυμαρικά, αγκινάρα, λιαστές ντομάτες, ελιές, κάπαρη, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα ανακατεύετε σε ένα μικρό μπολ το πέστο, ελαιόλαδο, ντομάτα λιαστή, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τη σάλτσα στα ζυμαρικά. Σερβίρετε και ρίχνετε από πάνω ρόκα, παρμεζάνα και κουκουνάρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.