Υλικά
8 φτερούγες κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα
4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
3 μέτρια γλυκά μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Αλατοπιρώνουμε τις φτερούγες και τις μαγειρεύουμε στο τηγάνι για 10 λεπτά και από τις δυο πλευρές ή μέχρι να είναι ψημένο το κρέας και στο εσωτερικό του. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να είναι ζεστές.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χυμό μήλου και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι στο τηγάνι και όταν είναι ζεστό προσθέτουμε τις φέτες μήλου και το δεντρολίβανο. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι τα μήλα να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε και τις φτερούγες κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα από το χυμό μήλου και μαγειρεύουμε για 4 με 5 λεπτά. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.