COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κεφτεδάκια με μακαρόνια στο φούρνο


18 Ιανουαρίου 2017

img-2959edit.jpg

Υλικά

1/2 κιλό μακαρόνια 

1 φέτα λευκό ψωμί, ελαφρά φρυγανισμένο, κομμένα κομμάτια

1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας γάλα

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1/2 κιλό χοιρινό κιμά

6 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

3 σκελίδες σκόρδο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

230 γραμμάρια μοτσαρέλα σε φέτες

4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό 

Αλάτι και πεπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία. Εντωμεταξύ φτιάχνετε τα κεφτεδάκια: Μουλιάζετε το ψωμί με 2 κουταλιές γάλα σε ένα μπολ, γυρνώντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει εντελώς μαλακό, περίπου 5 λεπτά. Ενώ το ψωμί μαλακώνει, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, 1 από τα αυγά, 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα, 1 ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος προσθέτετε και το ψωμί και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ύστερα πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα βάζετε σε ένα ταψί με λίγο λάδι. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και προσθέτετε στα κεφτδάκια τη μοτσαρέλα, τις λιαστές ντομάτες, τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σάλτσα μαρινάρα, τα υπόλοιπα 5 αυγά, 2/3 φλιτζανιού παρμεζάνα, 1/4 φλιτζανιού γάλα, 2 σκόρδα σε φέτες και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζετε με μαϊντανό . Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.