COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με πορτοκάλι και λεμόνι


3 Φεβρουαρίου 2017

mojo-pork-1-3.jpg

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες

1 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1/4 φλιτζανιού χυμό φρέσκου λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ τριμμένο

1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ

1/4 φλιτζάνι μέλι

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

3 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το χυμό από τα εσπεριδοειδή, το ξύσμα λεμονιού και λάιμ, το μέλι, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αφού ανακατέψετε καλά προσθέτετε τις μπριζόλες και τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος αφαιρείτε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, την οποία φυλάτε, και τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Τις μαγειρεύετε μαζί με 2 κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Καθαρίζετε το τηγάνι και λιώνετε το βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτετε τις μπριζόλες μαζί με τη μαρινάδα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, περίπου 8 λεπτά για κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμες σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.