- Δεν χρησιμοποιείτε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα.
Πρέπει να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά με αρκετό νερό και σε μεγάλη κατσαρόλα ώστε να μη κολλάνε μεταξύ τους.
- Δεν βάζετε αλάτι στο νερό
Πρέπει να βάλετε το αλάτι πριν προσθέσετε τα ζυμαρικά. Μην φοβάστε την ποσότητα, τα μακαρόνια δεν απορροφούν το αλάτι.
- Δεν ανακατεύετε τα ζυμαρικά με το που τα βάλετε στο νερό
Τα πρώτα λεπτά μαγειρέματος είναι τα πιο σημαντικά, για αυτό και πρέπει να ανακατεύετε τα ζυμαρικά, όσο πιο καλά μπορείτε.
- Δεν ανακατεύετε τα ζυμαρικά κατά τη διάρκεια μαγειρέματος
Μπορεί να σας φαίνεται κουραστικό, αλλά είναι σημαντικό να ανακατεύετε που και που τα μακαρόνια, ώστε να μην κολλήσουν.
- Δεν φυλάτε λίγο από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια
Αν θέλετε να κάνετε μια σάλτσα το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε το νερό από τα ζυμαρικά, ώστε να έχετε μια πιο μεταξένια υφή και γεύση.
- Δεν χρονομετρείτε όταν μαγειρεύετε τα ζυμαρικά
Όταν μαγειρεύετε τα μακαρόνια είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να τα βράσετε όσο χρειάζεται.
- Ξεπλένετε τα ζυμαρικά όταν τα στραγγίζετε
Δεν πρέπει να ξεπλένετε τα ζυμαρικά, γιατί έτσι αφαιρείτε το άμυλο και κατ επέκταση δεν γίνονται τόσο νόστιμα.
- Αφήνετε πολλή ώρα τα ζυμαρικά στο σουρωτήρι
Μόλις στραγγίξετε τα μακαρόνια πρέπει να προσθέσετε τη σάλτσα και όχι να τα αφήνετε για ώρες στο σουρωτήρι γιατί θα κολλήσουν.
- Δεν ξέρετε ποια σάλτσα αντιστοιχεί σε κάθε ζυμαρικό
Το κάθε ζυμαρικό ταιριάζει και με μια συγκεκριμένη σάλτσα. Αν θέλετε να έχετε το μέγιστο της γεύσης πρέπει να μάθετε ποια σάλτσα αντιστοιχεί σε ποιο ζυμαρικό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.