Υλικά
600 γραμμάρια σολομού
3 κολοκυθάκια
ένα πακέτο από φρέσκα λαζάνια (12 φύλλα)
1 πράσο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
για τη σάλτσα :
50 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια αλεύρι 00
700 ml γάλα
Μισό τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το πράσο και στη συνέχει το σοτάρετε σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και δυο κουταλιές νερό. Τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα προσθέτετε στο πράσο. Μαγειρεύετε για 3 με 4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το σολομό, αφού τον έχετε κόψει σε κομμάτια. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα το ψάρι. Ύστερα προσθέτετε το κρασί, το αφήνετε να εξατμιστεί και αλατοπιπερώνετε. Όταν είναι έτοιμος ο σολομός ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βράζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε σε χαμηλή για 5 λεπτά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Εντωμεταξύ ρίχνετε το μοσχοκάρυδο στο γάλα και ενώνετε τα δυο μίγματα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα με ένα σύρμα. Όταν το μίγμα αρχίζει να πήζει, ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα για άλλα 5 λεπτά. Αν γίνει πολύ πηχτό προσθέτετε λίγο ζεστό γάλα. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στον πάτο βάζετε το σολομό και τα κολοκυθάκια, μετά ένα φύλο από τα λαζάνια και τη μπεσαμέλ και μετά πάλι το σολομό και συνεχίζετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια. Ψήνετε στο φούρνο, στους 170 ° για 25/30 λεπτά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.