COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η homemade ρυζόκρεμα που θα λατρέψει το μωρό σας


16 Ιουνίου 2017

amalia-kai-pavlina.jpg

Κάπως έτσι ξεκίνησα να φτιάχνω μόνη μου ρυζόκρεμες… Άλλωστε είναι το πιο εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό γεύμα που μπορείς να ετοιμάσεις. Οι ρυζόκρεμες «ρύζωσαν» στο σπίτι μας και εννιά χρόνια μετά εξακολουθούν να «σαγηνεύουν» μικρούς και μεγάλους... Μετά από προτροπή μιας φίλης μου άρχισα να χρησιμοποιώ καστανό ρύζι το οποίο έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία καθώς περιέχει: βιταμίνη Β1, Β3, Β6, σίδηρο, φυτικές ίνες, φώσφορο και μαγγάνια.

Πέρα από τα θρεπτικά συστατικά ενός γεύματος με απασχολεί πάντα η προέλευση τους. Γι αυτό και προτιμούμε ελληνικά προϊόντα επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο και τους έλληνες παραγωγούς. Η επιλογή για τις ρυζοσυνταγές μας είναι πάντα ελληνική βασισμένη στην ορθή γεωργική παραγωγή. Αυτή δεν είναι αλλη από την Agrino! Και εάν σαν ενδιαφέρει και εσάς η προέλευση του προϊόντος που καταναλώνετε θα ενθουσιάστείτε όταν δείτε το όνομα του παραγωγού επάνω στη συσκευασία των Agrino. Ο Νίκος Συβρής από τη Μαλγάρα Θεσσαλονίκης ήταν ο παραγωγός του ρυζιού που καταναλώσαμε!

Και τώρα έχει και καστανό ρύζι έτοιμο σε 10’... γρήγορα, εύκολα, χωρίς γλουτένη και, κυρίως, πεντανόστιμα!

Ρυζόκρεμα με Agrino καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο

½ φλυτζάνι Agrino Brown Family (καστανό ρύζι για γεμιστά & ριζότο) βρασμένο
1 μπανάνα
¼ φλυτζανιού γάλα για μωρά ή της αρεσκείας σας για μεγαλύτερα παιδιά
λίγη βανίλια

Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ..

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 2-3 αποξηραμένα βερύκοκα τα οποία θα πρέπει να έχετε αφήσει να μουλιάσουν σε νερό για τουλάχιστον μια ώρα ώστε να μαλακώσουν. Εάν το παιδί είναι μεγαλύτερο μπορείτε να προσθέσετε και μοσχοκάρυδο ή κανέλα. Σε καμία περίπτωση δεν τα χρησιμοποιούμε για μωρά!

ΥΓ: Το ρύζι είναι έτοιμο σε 10’ και η υφή του είναι καταπληκτική.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.