COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάξαμε τη σαλάτα του Ποπάι


ΝΙΚΗ ΧΑΓΙΑ

12 Ιουνίου 2017

popai.jpg

Ήξερα επίσης ότι θα έπρεπε να πίνω περισσότερο νερό, να τρώω περισσότερα φρούτα, να είμαι συνεπής στα γεύματά μου και φυσικά να τρώω πολλές σαλάτες. Ευτυχώς είμαι χορτοφάγος και από αυτό μπορείτε να καταλάβετε πως εγώ και οι σαλάτες είμαστε οι καλύτερες φίλες. Θα παραδεχτώ όμως ότι αν τρως κάθε μέρα την ίδια σαλάτα κάπου την βαριέσαι. Και στη διατροφή για να τα καταφέρεις χρειάζεται να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα και να ανακαλύπτεις νέες γεύσεις, ώστε να μπορείς να τη συνεχίσεις και να δεις τη ζυγαριά να τα...χάνει.

Κάτι ακόμα που θέλω να σας πω για μένα είναι πως πηγαίνω 3 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο και κάνω 4 φορές την εβδομάδα πρακτική στη yoga, αφού εκτός από το να γράφω είμαι και δασκάλα yoga και πρέπει να διατηρώ την ελαστικότητα και τη δύναμή μου. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, έχω ανάγκη και από ενέργεια και όποιον διατροφολόγο και να ρωτήσετε ενέργεια ίσον υδατάνθρακες.

Τι θέλω να σας πω παραθέτοντας όλα αυτά τα στοιχεία για μένα; Πως δεν έχω κάτι καλύτερο από μία σαλάτα που συνδυάζει λαχανικά και υδατάνθρακες. Και όχι ένα οποιοδήποτε λαχανικό, αλλά το "μαγικό" σπανάκι. Και όχι ένα οποιοδήποτε ρύζι, αλλά καστανό, το οποίο συμβάλει και στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και το ανοσοποιητικού συστήματος. Η ανάμιξη του καστανού ρυζιού με το σπανάκι δημιουργεί ένα πληρέστατο γεύμα μοναδικής διατροφικής αξίας, που μου χαρίζει τη δύναμη του Ποπάι και πραγματικά - μα πραγματικά - με χορταίνει.

Αυτή, λοιπόν, ειναι η αγαπημένη μου και πανεύκολη συνταγή για τη σαλάτα του Ποπάι, στην οποία έβαλα καστανό ρύζι parboiled 10' για σπυρωτό πιλάφι της Agrino, το οποίο βρίσκεται σε μαγειρικό σακουλάκι για τέλειο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα - μέσα σε 10 λεπτά είναι έτοιμο για να μπει στο πιάτο μου! Γιατί προτιμώ ρύζι Agrino; Γιατί πέρα από τη γεύση του, η Agrino αναγνωρίζοντας τη φροντίδα και το μεράκι που βάζει ο κάθε Έλληνας καλλιεργητής, αναγράφει το όνομα του και τον τόπο καλλιέργειας πάνω σε κάθε πακέτο του. Στο πίσω μέρος μάλιστα του πακέτου βρίσκεται και σχετικό QR code το οποίο μπορούμε να σκανάρουμε για να γνωρίσουμε τους καλλιεργητές και να ανακαλύψουμε το μαγευτικό ταξίδι του ρυζιού.

Η Σαλάτα του Ποπάι

Υλικά

1 σακουλάκι καστανό ρύζι για πιλάφι Agrino 10'
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.γ. ξύδι
2 κ.σ φρεσκοκομμένο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
Αλάτι, φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
4 φλιτζάνια σπανάκι
1 χούφτα τοματίνια

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και το αλάτι και το πιπέρι. Και στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι, το αγγούρι, το σπανάκι και τα τοματίνια. Ανακατεύουμε καλά.

Καλή σας όρεξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.