COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χορτοφαγικά κεφτεδάκια με σπανάκι και ρικότα και θα σας μείνουν αξέχαστα


29 Ιουνίου 2017

polpette-spinaci-e-ricotta-ricetta-720x1080.jpg

Υλικά

1 κιλό φρέσκο σπανάκι

300 γραμμάρια

2 αυγά

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα

8 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

1 κλαδάκι φρέσκο βασιλικό

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και το βράζουμε σε ζεστό νερό. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε κομμάτια. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το σπανάκι, το σκόρδο, το βασιλικό, τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε και τη ρικότα και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Στη συνέχει ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ και σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.