Υλικά
Έτοιμη ζύμη για τάρτες
320 ντοματίνια
3 -4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
2 κλωναράκια θυμάρι
Μερικά φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα στεγνώνουμε καλά, είναι σημαντικό να μην έχουν καθόλου νερό. Στη συνέχεια κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί για τάρτες στρωμένο με λαδόκολλα χωρίς να αφήσουμε κενά μεταξύ τους και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τα φύλλα βασιλικού. Μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° για περίπου 40 – 45 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα ντοματίνια. Εντωμεταξύ ανοίγουμε το φύλλο για την τάρτα και όταν είναι έτοιμα τα ντοματίνια τα καλύπτουμε με τη ζύμη. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και βάζουμε πάλι στο φούρνο το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά και στη συνέχεια αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 8 με 10 λεπτά. Όταν η ζύμη γίνει τραγανή τη βγάζουμε από το φούρνο και σε αυτό το σημείο την αναποδογυρίζουμε με προσοχή μαζί με τη λαδόκολλα, έτσι ώστε τα ντοματίνια να έρθουν από πάνω. Τραβάμε απαλά το χαρτί ψησίματος έτσι ώστε οι ντομάτες να μη χάσουν το σχήμα τους, περιμένουμε λίγα λεπτά και απολαμβάνουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.