Η πιο νόστιμη μακαρονάδα με burrata, βασιλικό και μελιτζάνα
11 Αυγούστου 2017
Υλικά
320 γραμμάρια μακαρόνια
300 γραμμάρια burrata
15 γραμμάρια βασιλικός
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
100 γραμμάρια μελιτζάνες
30 γραμμάρια κουκουνάρια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τη burrata σε κομμάτια και από πάνω ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο και το αλάτι-πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα burrata και αραιώνουμε με μια κουταλιά νερό από τα μακαρόνια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα ζυμαρικά αφού τα έχουμε σουρώσει και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τις φέτες μελιτζάνας και τα κουκουνάρια και σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.