COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστοί γίγαντες στο φούρνο με φέτα και σπανάκι


31 Αυγούστου 2017

spanishwhitebeanstomatoes.jpg

Υλικά

1 φλιτζάνι γίγαντες

300 γραμμάρια σπανάκι

400 γραμμάρια ντομάτα σε κύβους

6 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Μισό φλιτζάνι άνηθο

170 γραμμάρια  φέτα, τριμμένη

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να βράσουν 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφού οι γίγαντες έχουν μαλακώσει τους βγάζουμε και τους στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και αλάτι, και τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα, έπειτα ρίχνουμε το μισό από το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σπανάκι, και αφήνουμε για άλλα δύο λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σπανάκι τους γίγαντες, τους κύβους ντομάτας, τον άνηθο και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.