Κοκκινιστό μοσχαράκι με αρακά έτσι όπως το έφτιαχνε η μαμά μας
6 Σεπτεμβρίου 2017
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σπάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 κρεμμύδια
2 κουταλιές αλεύρι
400 γραμμάρια αρακά
2 καρότα
5 ντομάτες
1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο
2 κλωνάρια μαϊντανό
Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες αφού προηγουμένως τις έχουμε τρίψει, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό. Βράζουμε το κρέας για μια ώρα και όταν δούμε ότι έχει μαλακώσει προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Αν θέλουμε προσθέτουμε και πατάτες.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.