COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ατομικά σουφλέ με σπανάκι και τυρί έτοιμα σε μόλις λίγα λεπτά


21 Αυγούστου 2017

baked-omelettes-1.jpg

Υλικά

100 γραμμάρια σπανάκι

100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο

3 αυγά

80 γραμμάρια αλεύρι

40 γραμμάρια βούτυρο

60 ml  γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μίξερ, προσθέτοντας διαδοχικά τους κρόκους των αυγών. Ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αναμειγνύετε με τα παραπάνω υλικά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα, ρίχνετε το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Αφού το βγάλετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί, ανακατεύοντας καλά. Σε ένα μπολ χτυπάτε μαρέγκα τα ασπράδια και τα ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα. Μοιράζετε το υλικό σε βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνετε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.