Ατομικά σουφλέ με σπανάκι και τυρί έτοιμα σε μόλις λίγα λεπτά
21 Αυγούστου 2017
Υλικά
100 γραμμάρια σπανάκι
100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
3 αυγά
80 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια βούτυρο
60 ml γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μίξερ, προσθέτοντας διαδοχικά τους κρόκους των αυγών. Ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αναμειγνύετε με τα παραπάνω υλικά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα, ρίχνετε το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Αφού το βγάλετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί, ανακατεύοντας καλά. Σε ένα μπολ χτυπάτε μαρέγκα τα ασπράδια και τα ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα. Μοιράζετε το υλικό σε βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνετε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.