Εξωτικό ρύζι μπασμάτι με γαρίδες. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε
22 Αυγούστου 2017

Υλικά
160 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
1 κολοκύθι
1 καρότο
1 κρεμμύδι φρέσκο
2 εκατοστά ρίζα τζίντζερ
8 γαρίδες καθαρισμένες
Σάλτσα σόγιας
Ξύσμα από ένα λάιμ
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες με λίγο ηλιέλαιο. Μετά από λίγο προσθέτουμε το καρότο και τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια, το τζίντζερ και το ξύσμα από το λάιμ και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε και τη σάλτσα σόγιας και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ενώ είναι ακόμα ζεστό.
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.