Υλικά
800 γραμμάρια πατάτες
120 γραμμάρια σολομού
40 γραμμάρια αποφλοιωμένα αμύγδαλα
1 κρεμμύδι
1 πράσο
100 ml γάλα
500 ml ζωμός λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το πλένουμε και το ψιλοκόβουμε. Το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τις πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους, και το πράσο, κομμένο σε φέτες, και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι. Προς το τέλος προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε κομμάτια και μαγειρεύουμε ια 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για λίγα λεπτά τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα αμύγδαλα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.