COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμα μοσχαρίσια σουβλάκια με μέλι, πορτοκάλι και σουσάμι


10 Ιανουαρίου 2018

asiansteakskewers2-650x975.jpg

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχαράκι γάλακτος

 10 φρέσκα μανιτάρια

1/3 του φλ. μέλι

3κ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο

Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1κ. γλυκού μουστάρδα

4κ. σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και το σουσάμι. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το μαρινάρουμε για 10 λεπτά στο παραπάνω μίγμα. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το κρέας, αλλά δεν πετάμε τη μαρινάδα. Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση και τα περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι εναλλάξ με το κρέας. Ψήνουμε τα σουβλάκια στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Όσο ψήνονται τα σουβλάκια βάζουμε με τη μαρινάδα που περίσσεψε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα σουβλάκια περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.