
Υλικά
170 γραμμάρια ρύζι
250 γραμμάρια κολοκύθα
1 κρεμμύδι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
30 ml λευκό κρασί
90 γραμμάρια γκοργκοντζόλα
10 καρύδια
1 φύλλο δάφνης
ζωμό λαχανικών
πιπέρι στη γεύση
γεύση αλατιού
Εκτέλεση
Πλένουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τη φλούδα και τις ίνες και την κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ένα φύλλο δάφνης και μια κουταλιά νερό. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Όταν το κρεμμύδι πάρει χρώμα προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και τη συνέχεια ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ζωμό. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Όταν είναι έτοιμη η κολοκύθα χτυπάμε το μίγμα με ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσουμε μια κρεμώδης σάλτσα. Στη συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το ριζότο. Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Καθώς ανακατεύουμε ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουτάλα ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, για περίπου 12 λεπτά. Εάν είναι απαραίτητο προσθέτουμε κι άλλο ζωμό χωρίς υπερβολή. Όταν μαγειρεύεται, όταν το ρύζι προσθέτουμε την κρέμα κολοκύθας και στη συνέχεια τη γκοργκοντζόλα κομμένη σε κύβους. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω μερικά καρύδια.
Διαβάζονται Τώρα
- Εάν ένας άνθρωπος συζητάει συνεχώς αυτά τα θέματα, έχει χαμηλό ΕQ
- Ζώδια Ιουλίου 2025: Οι μηνιαίες προβλέψεις από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ - Έντονη κινητικότητα, συναισθηματικές ανακατατάξεις, οικονομικές ευκαιρίες
- Τα παιδιά που αποκτούν από μικρά αυτή τη δεξιότητα, είναι στατιστικά πιο επιτυχημένα στη ζωή τους
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.