COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα φτιάχνουμε την πιο νόστιμη πίτσα στο τηγάνι


2 Φεβρουαρίου 2018

pizza-in-padella-ricetta-pizza-in-padella.jpg

Υλικά

150 γραμμάρια αλεύρι

90 γραμμάρια νερό

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Μαγιά

Αλάτι

Για το καρύκευμα:

180 γραμμάρια ντομάτες

100 γραμμάρια μοτσαρέλα

Βασιλικό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε καλά τη μοτσαρέλα από τα υγρά και την κόβουμε σε κομμάτια. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και στη συνέχεια την βάζουμε σε ένα τηγάνι. Από πάνω ρίχνουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε ψιλοκόψει, το λάδι και το βασιλικό και μαγειρεύουμε για 8 με 9 λεπτά.  Ύστερα προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε εάν θέλουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.