Υλικά
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας
1/2 κρεμμύδι
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
100 ml κόκκινο κρασί
50 ml νερό
Αλάτι, πιπέρι
1 κ. γλυκού άμυλο αραβοσίτου
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια που να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, περίπου 10 λεπτά, και σε αυτό το σημείο αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ διαλύουμε το άμυλο αραβοσίτου 50 ml νερό και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο τηγάνι που είχαμε μαγειρέψει το κρέας. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε το κρέας περιχύνοντας τη σάλτσα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.