COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστές μοσχαρίσιες μπουκίτσες με κόκκινο κρασί


10 Φεβρουαρίου 2018

img-1433-1.jpg

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας

1/2 κρεμμύδι

30 γραμμάρια ελαιόλαδο

100 ml κόκκινο κρασί

50 ml νερό

Αλάτι, πιπέρι

1 κ. γλυκού άμυλο αραβοσίτου

Εκτέλεση 

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια που να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, περίπου 10 λεπτά, και σε αυτό το σημείο αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ διαλύουμε το άμυλο αραβοσίτου 50 ml νερό και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο τηγάνι που είχαμε μαγειρέψει το κρέας. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε το κρέας περιχύνοντας τη σάλτσα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.