
Υλικά
1 ¼ της κούπας γίγαντες
2 κομμάτια λευκό ψωμί, κομμένα σε τέταρτα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
170 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
280 γραμμάρια σπανάκι
400 γραμμάρια ντομάτα σε κύβους
6 κ.σ. ελαιόλαδο
¼φλ. άνηθο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Πλένουμε και μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες. Την επόμενη μέρα τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε μία κατσαρόλα με περίπου 2 λίτρα νερό και λίγο αλάτι. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή για περίπου 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εν τω μεταξύ, τρίβουμε το ψωμί σε ένα μπλέντερ μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αφού οι γίγαντες έχουν μαλακώσει τους βγάζουμε από τη φωτιά και τους στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και ½ κ.γ. αλάτι και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, έπειτα προσθέτουμε το μισό από το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα δύο λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σπανάκι τους γίγαντες, τα κυβάκια ντομάτας, τον άνηθο και τις άλλες 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και τους βάζουμε σε ένα πυρίμαχος σκεύος. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και με την ψίχα του ψωμιού και μαγειρεύουμε στον φούρνο για 20 λεπτά
Διαβάζονται Τώρα
- Εάν ένας άνθρωπος συζητάει συνεχώς αυτά τα θέματα, έχει χαμηλό ΕQ
- Ζώδια Ιουλίου 2025: Οι μηνιαίες προβλέψεις από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ - Έντονη κινητικότητα, συναισθηματικές ανακατατάξεις, οικονομικές ευκαιρίες
- Τα παιδιά που αποκτούν από μικρά αυτή τη δεξιότητα, είναι στατιστικά πιο επιτυχημένα στη ζωή τους
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.