Υλικά
1 χταπόδι καθαρισμένο
2 κρεμμύδια
100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια
1/2 πράσινη και 1/2 κόκκινη πιπεριά
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι σέλινο
Ελαιόλαδο
Ξίδι
2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί κα λίγο νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος, συμπληρώνουμε σε υγρά. Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια, τις ελιές, τις πιπεριές και τα μυρωδικά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα χταποδιού για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.