COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μαγειρεύουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή: λαζάνια με ρικότα και σπανάκι


21 Απριλίου 2018

rotolini-di-lasagne-ricotta-e-spinaci1-600x799.jpg

Υλικά

12 φύλλα λαζάνια

300 γρ. ρικότα

4 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα

500 γραμμάρια σπανάκι

Σάλτσα ντομάτας

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το σπανάκι και όταν είναι έτοιμο του αφαιρούμε τα υγρά και το βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα λαζάνια σε μια κατσαρόλα με νερό για 5 με 6 λεπτά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και βάζουμε σε κάθε φύλο το μίγμα από το σπανάκι και τη ρικότα. Όταν τελειώσουμε με τα λαζάνια τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με τη σάλτσα ντομάτας. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.