COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμες ντομάτες γεμιστές με αυγό και σκαρμότσα


22 Μαΐου 2018

pomodori-ripieni-di-uova-725x545.jpg

Υλικά

8 ντομάτες

6 αυγά

120 γραμμάρια τυριού σκαρμότσα

2 σκελίδες σκόρδου

1 κ.γλυκού βασιλικό

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Πλένουμε τις ντομάτες και αδειάζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και την φυλάμε σε ένα μπολ. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις μαγειρεύουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς μαζί με τα καπάκια τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε τη σάρκα από τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τον βασιλικό αφού τον έχουμε ψιλοκόψει. Στη συνέχεια γεμίζουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε το τυρί ενώ σπάμε και ένα αυγό σε κάθε μια. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για λίγα λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.