COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη φοκάτσα που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα


29 Μαΐου 2018

vegan-focaccia-cutting-800x1200.jpg

Υλικά

500 γρ. για όλες τις χρήσεις

2 γεμάτες κουτ. του γλυκού ξερή μαγιά

1 φλιτζάνι του ελληνικού ελαιόλαδο

1 κοφτό κουτ. γλ. αλάτι

1 κοφτό κουτ. γλ. ζάχαρη

1 νεροπότηρο χλιαρό νερό περίπου

Προαιρετικά υλικά για εμπλουτισμό της φοκάτσα

Βασιλικό ξερό

Λιαστές ντομάτες ή ντοματίνια

Ελιές

Μυρωδικά όπως δεντρολίβανο ή φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το γάντζο. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε μια λεκάνη, τη σκεπάζουμε με μια πάνινη πετσέτα και την αφήνουμε για 2 ώρες να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί  με λαδόκολλα και την απλώνουμε σαν ζυμάρι πίτσας. Την τρυπάμε με τα δάχτυλα και την αφήνουμε να φουσκώσει πάλι για 1 ακόμα ώρα. Έπειτα την αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω ό,τι υλικά θέλουμε. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.