Η πιο νόστιμη φοκάτσα που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα
29 Μαΐου 2018

Υλικά
500 γρ. για όλες τις χρήσεις
2 γεμάτες κουτ. του γλυκού ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι του ελληνικού ελαιόλαδο
1 κοφτό κουτ. γλ. αλάτι
1 κοφτό κουτ. γλ. ζάχαρη
1 νεροπότηρο χλιαρό νερό περίπου
Προαιρετικά υλικά για εμπλουτισμό της φοκάτσα
Βασιλικό ξερό
Λιαστές ντομάτες ή ντοματίνια
Ελιές
Μυρωδικά όπως δεντρολίβανο ή φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το γάντζο. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε μια λεκάνη, τη σκεπάζουμε με μια πάνινη πετσέτα και την αφήνουμε για 2 ώρες να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και την απλώνουμε σαν ζυμάρι πίτσας. Την τρυπάμε με τα δάχτυλα και την αφήνουμε να φουσκώσει πάλι για 1 ακόμα ώρα. Έπειτα την αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω ό,τι υλικά θέλουμε. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον όταν σε προσβάλλει, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
- Ειδικός σε θέματα ευτυχίας του Χάρβαρντ μοιράστηκε τη no1 συμβουλή για μια εύκολη και επιτυχημένη ζωή
- Ζώδια σήμερα (7/9): Η Σεληνιακή Έκλειψη φέρνει έντονη και μεταμορφωτική ενέργεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο