COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κι όμως είναι αλήθεια: Σήμερα θα απολαύσουμε ένα light burger


24 Ιουλίου 2018

sweet-potato-black-bean-burgers-5.jpg

Ποιος σας είπε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα λαχταριστό burger χωρίς ενοχές; Κι όμως εάν φτιάξετε την παρακάτω συνατγή το όνειρό σας θα γίνει πραγματικότητα.  

Υλικά

300 γραμμάρια πατάτες

250 γραμμάρια κατεψυγμένο ή φρέσκο ​​σπανάκι

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε τη φλούδα και τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε το σπανάκι ανάλογα με το αν έχουμε επιλέξει κατεψυγμένο ή φρέσκο και όταν είναι έτοιμο στραγγίζουμε το επιπλέον νερό. Ανακατεύουμε τον πουρέ με την παρμεζάνα, το σπανάκι και το αυγό και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Πλάθουμε το μίγμα και φτιάχνετε πολλά μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Παίρνουμε τα ψωμάκια και φτιάχνουμε το burger προσθέτοντας ντομάτα και μαρούλι. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.