Σήμερα ταξιδεύουμε νοερά και γευστικά στην Ταϊλάνδη και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο.
Υλικά
8 φτερούγες κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
1/2 φλιτζάνι γλυκό τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
Χυμό από 1 λάιμ
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα χτυπάμε τη σόγια, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα τσίλι και το χυμό λάιμ και αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνουμε περίπου 25-30 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.