Έχετε δοκιμάσει ποτέ ριζότο με χταπόδι; Πραγματικά είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα ξετρελαθείτε.
Υλικά
400 γραμμάρια χταπόδι
320 γραμμάρια ρύζι
2 σκελίδες σκόρδου
Φρέσκο μαϊντανό
40 γραμμάρια πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Φλούδα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μαζί με τη φλούδα από το λεμόνι. Όταν περάσουν τα 20 λεπτά κόβουμε το κεφάλι και τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο, μαϊντανό και τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχει προσθέτουμε το χταπόδι μαζί με το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια. Ύστερα ρίχνουμε το κρασί ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι το ριζότο να γίνει κρεμώδες. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Παναγία των Παρισίων: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος μετά από 30 χρόνια - Ήταν του ξυλουργού που βοήθησε στην αποκατάσταση από τη φωτιά του 2019
- Ισχυρή κρέμα lifting: 5+1 προϊόντα για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη
- Η Σίντνεϊ Σουίνι εθεάθη στο αυτοκίνητο του πρώην της, Τζόναθαν Νταβίνο - Ο τσακωμός τους έξω από το σπίτι της