Αν αγαπάτε το σολομό τότε τη σημερινή συνταγή θα την λατρέψετε.
Υλικά
3/4 κιλού σολομό
12 μικρές πατάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ. γλυκού μουστάρδα
1 κ. γλυκού ζάχαρη
2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 αβοκάντο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε το σολομό το σε μέτρια φωτιά για περίπου 15', ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου. Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να τις καλύψει και τι αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι) περίπου 12 έως 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον άνηθο και το αβοκάντο. Στο τέλος ρίχνουμε το το dressing και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.