Η κλασική πάστα φλώρα είναι από τις πιο αγαπημένες και διαχρονικές γλυκές γεύσεις. Παραδοσιακά, στη γέμιση βάζουν μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα του δάσους αλλά μπορούμε να τη φτιάξουμε και αλμυρή. Δείτε παρακάτω τη συνταγή.
Υλικά
500 γραμμάρια πατάτες
200 γραμμάρια αλεύρι
1/2 φακελάκι μαγιά
1 Αυγό
2 σακουλάκια μοτσαρέλα
120 γραμμάρια ζαμπόν γαλοπούλας
5 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες για μισή ώρα και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε μέχρι να γίνυον πουρές. Προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, την κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ κόβουμε σε λεπτέ λωρίδες το ζαμπόν και σε κομμάτια τη μοτσαρέλα. Όταν φουσκώσει η ζύμη την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και τη βάζουμε σε ένα ταψί, αλλά κρατάμε ένα μικρό κομμάτι. Από πάνω ρίχνουμε τη μοτσαρέλα, το ζαμπόν και την παρμεζάνα.
Τη ζύμη που έχουμε φυλάξει την κόβουμε σε λωρίδες και σχηματίζουμε ένα πλέγμα με αυτές πάνω στην τάρτα. Όταν τελειώσουμε ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για για περίπου 20-25 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.