COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζουμερές μπουκίτσες κοτόπουλου με πορτοκάλι


1 Σεπτεμβρίου 2018

pollo-finocchi-arance.jpg

Εύκολη και νόστιμη εκδοχή για να φτιάξετε το κοτόπουλο.

Υλικά

600 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου

2 πορτοκάλια

Φρέσκο τζίντζερ

2 κ. γλυκού κάρυ

1 κ. γλυκού ζάχαρη

1 ποτήρι λευκό κρασί

40 g αλεύρι

1 σκελίδα σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλου σε κύβους και αλευρώνουμε τα κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με λάδι το σκόρδο για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, γυρίζοντας τα μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί αφαιρούμε το κρέας.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και μερικές φλούδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κάρυ, το τζίνζτερ, και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά , έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.