Το πέστο και τα μακαρόνια αποτελούν το τέλειο ζευγάρι. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
Συστατικά
283 γραμμάρια ζυμαρικά
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Υλικά
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και 2 κ. σούπας παρμεζάνα και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει η σάλτσα πέστο. Εντωμεταξύ στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το πέστο και με λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας για να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.