Λαχταριστά κεφτεδάκια με μακαρόνια και μοτσαρέλα στο φούρνο

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
img_2959edit.jpg

Υλικά 

350 γρ. ζυμαρικά

3 φλ. έτοιμη σάλτσα μαρινάρας

2 σακουλάκια μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Για τα κεφτεδάκια

230 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

230 γρ. κιμά χοιρινό

1 αυγό

1/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον κιμά από το μοσχάρι και από το χοιρινό, το αυγό, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και το ελαιόλαδο και πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Όταν είναι έτοιμο το μίγμα φτιάχνουμε περίπου 18-20 κεφτεδάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια, για 2 με 3 λεπτά μέχρι αν ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ανακατεύουμε με τη μαρινάρα. Προσθέτουμε στα μακαρόνια τα κεφτεδάκια και τη μοτσαρέλα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε αφού πρώτα γαρνίρουμε με μαϊντανό.