
Σήμερα μαγειρεύουμε ρεβυθοκεφτέδες και ανυπομονούμε να τους δοκιμάσουμε.
500 γρ. ρεβύθια
Υλικά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 φλ αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό μαζί με τη σόδα και τα αφήνουμε για 14 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια, το μαιντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες. Τους αλευρώνουμ και τους τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνα και τους σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Ένας επίπονος κύκλος ολοκληρώνεται γι’ αυτά τα 3 ζώδια μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
- Είσαι single; 5 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό, σύμφωνα με την επιστήμη
- Η Ιαπωνία δεν σταματά να μας εκπλήσσει: Δημιούργησε χώρους κλάματος, όπου άνδρες βλέπουν ταινίες μαζί σου και σκουπίζουν ακόμα και τα δάκρυά σου