COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η παραδοσιακή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες


21 Οκτωβρίου 2018

195.jpg

Σήμερα μαγειρεύουμε ρεβυθοκεφτέδες και ανυπομονούμε να τους δοκιμάσουμε.

500 γρ. ρεβύθια

Υλικά

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική

1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

1 αυγό

1 φλ αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό μαζί με τη σόδα και τα αφήνουμε για 14 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια, το μαιντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες. Τους αλευρώνουμ και τους τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνα και τους σερβίρουμε.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.