COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάχνουμε την αγαπημένη μας κις λορέν και δεν θέλουμε να τελειώσει


27 Οκτωβρίου 2018

gallery-1519657904-delish-quiche-lorraine.jpg

Η κις λορέν είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αλμυρές τάρτες  και προέρχεται από την περιοχή Lοrraine της Βόρειας Γαλλίας. Είναι νόστιμη και πολύ ντελικάτη. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε και σίγουρα θα τη λατρέψετε.

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γραμμάρια αλεύρι

150 γραμμάρια βούτυρο

Για τη γέμιση

10 φέτες μπέικον

250 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

4 αυγά

450 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Παίρνουμε ένα ταψί και το βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη ζύμη και τη ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί. Πάνω στη ζύμη βάζουμε  το μπέικον και το τυρί. Ενώ σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά στην τάρτα και ψήνουμε για 35 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.