Εάν υπάρχει ένα ψάρι για να μαγειρέψουμε γρήγορα και εύκολα αυτό είναι ο σολομός. Και εάν τον συνδυάσουμε με πορτοκάλι το αποτέλεσμα είναι τέλειο.
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
1 κλαδάκι από δεντρολίβανο
Aλάτι, πιπέρι
Eλαιόλαδο
Για τη σάλτσα πορτοκάλι
2 πορτοκάλια
25 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
25 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα σολωμού με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προετοιμάζουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει ρευστή, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε αυτό το σημείο βγάζουμε τα φιλέτα σολομού, σερβίρουμε και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.