Εδώ και μέρες στο γραφείο υπήρχε μία μικρή διαμάχη ανάμεσα στις editors για τις μαγειρικές μας ικανότητες. Καθημερινά η καθεμία μας πειραματίζεται με ιδιαίτερες συνταγές (είναι και αυτή η στήλη "Τι να φτιάξω σήμερα" που μας βάζει σε μπελάδες) και όταν κάνουμε διάλειμμα από το "τι φόρεσε στην τελευταία της εμφάνιση η Meghan Markle" δοκιμάζουμε η μία από την άλλη για να δούμε τι καλό έφτιαξε και ποια το πέτυχε καλύτερα. Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει ένας πολύ μικρός ανταγωνισμός μεταξύ μας γιατί η κάθε editor περηφανεύεται για εκείνο το ξεχωριστό γεύμα που έφτιαξε με τα χεράκια της τα Χριστούγεννα και ξετρελάθηκε όλο το σόι - μέχρι και η θεία από το χωριό της ζήτησε τη συνταγή!
Αυτή η μαγειρική μάχη έπρεπε κάπως να εκτονωθεί και να ανακηρυχθεί η μία και μοναδική "BEST CHEF EDITOR" στο #jennygr! H θρυλική μάχη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του #jennygr και το challenge ήταν ένα: Ποια θα φτιάξει το πιο γευστικό ριζότο με θαλασσινά; (έπεσαν πολλά στοιχήματα για τη νικήτρια). Οι μεγάλες chef φέραμε τα πιάτα μας και ήμασταν έτοιμες να κρίνουμε αυστηρά ως και αμείλικτα η μία την άλλη! Η νικήτρια editor θα κατακτούσε την ηθική ικανοποίηση της Πρώτης chef (δεν το λες και λίγο) και όλες βάλαμε τα δυνατά μας για την κατακτήσουμε.
Στο γραφείο επικράτησε ένας μικρός χαμός με τις μυρωδιές από τα τέσσερα διαγωνιστικά πιάτα να κάνουν όλους τους συναδέλφους να ανυπομονούν να δοκιμάσουν κι αυτοί, η αλήθεια είναι ότι όλα τα πιάτα φαινόντουσαν τόσο λαχταριστά (και παράλληλα ήταν τόσο θρεπτικά και υγιεινά).
Να πούμε εδώ, ότι ενώ όλες μας λατρεύουμε τα θαλασσινά, δεν μας ξετρελαίνει η ιδέα του καθαρίσματός τους. Έτσι καταλήξαμε πως η ιδανικότερη λύση για όλες μας, ήταν τα θαλασσινά μας να είναι τα φρεσκοκατεψυγμένα ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ που κρύβουν μέσα τους όλη τη θάλασσα, την πλούσια γεύση αλλά και όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε. Έτσι η καθεμιά απόψυξε με φυσικό τρόπο - όπως λένε οι οδηγίες - τα θαλασσινά της, έβγαλε τα υλικά της και ετοίμασε το πιάτο της με το οποίο θα "κατέβαινε" στον διαγωνισμό.
Και ιδού οι συμμετοχές:
H fashion editor, Αφροδίτη, διαγωνίστηκε με το trendy πιάτο ριζότο με καλαμαράκια και αποξηραμένα φρούτα!
H editor Χριστίνα "κατέβηκε" στον διαγωνισμό με το πιάτο: ελληνικό ριζότο με ποικιλία θαλασσινών, ζηλευτό μέχρι και από τη βασιλική οικογένεια (που γράφει στα άρθρα της καθημερινά)
H dietitian μας Τζουλιάνα (ως μαέστρος της διατροφής) ετοίμασε ριζότο μυδιών με γλυκάνισο!
Kαι εγώ ως νέο μέλος της ομάδας και beauty editor ήθελα να τις εντυπωσιάσω με τις μαγειρικές μου δεξιότητες και ετοίμασα ένα λαχταριστό, ασυναγώνιστο ριζότο με γαρίδες και ντομάτα (ευτυχώς γράφω το άρθρο και μπορώ να περιαυτολογήσω!).
Έτοιμες λοιπόν οι editors για το μεγάλο risotto challenge με τα πιρούνια και τα στυλό ανά χείρας για να δοκιμάσουν και να κρίνουν. Ανέφερα ότι τα στοιχήματα ήταν πολλά για τη μία και μοναδική νικήτρια και από ό,τι καταλάβαινα το trendy πιάτο της Αφροδίτης είχε υψηλές αποδόσεις, αλλά είχα μία μικρή ελπίδα ότι ως νέο μέλος θα τις μαγέψω (δηλαδή θα με ευνοούσαν βαθμολογικά). Ξεκινήσαμε τη δοκιμασία της δοκιμής.
Oφείλω να ομολογήσω ότι όλα τα πιάτα ήταν πολύ ιδιαίτερα και τόσο γευστικά αλλά το ριζότο με γαρίδες έπρεπε να κερδίσει!
Μετά από τη δοκιμή η κάθε editor βαθμολογούσε την άλλη σε ανοιχτή ψηφοφορία (δίκαιη μέθοδος) και έγινε αυτό που φοβόμουν. Τα στοιχήματα πέσανε μέσα και νικήτρια αναδείχθηκε το fashion girl του site, η Αφροδίτη!
Η χαρά της ήταν τόσο μεγάλη που έκανε live στο Ιnstagram για να το ανακοινώσει στους followers της! (Συγχαρητήρια Αφροδίτη, το ριζότο με καλαμάρια σε έκαναν την "BEST CHEF EDITOR"). Για την ιστορία του risotto challenge τη δεύτερη θέση πήρε η dietitian μας, τη τρίτη η Χριστίνα και εγώ τη τελευταία (αλλά έλαβα θετικά σχόλια για τις τέλειες γαρίδες μου). Το risotto challenge έλαβε τέλος και εμείς περιμένουμε πως και πως την Αφροδίτη να ξαναφέρει στο γραφείο ριζότο με καλαμαράκια!
photocredits: Μυρτώ Τσίναλη
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.