COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα φτιάχνουμε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη με πέστο λιαστής ντομάτας


3 Ιανουαρίου 2019

sun-dried-tomato-pesto-pasta-3-768x1152.jpg

Το πέστο και τα μακαρόνια αποτελούν το τέλειο ζευγάρι. Και όσοι αποφεύγουν τη γλουτένη έχουν ακόμη ένα λόγο να φτιάξουν την παρακάτω συνταγή. 

Υλικά 

283 γραμμάρια ζυμαρικά χωρίς γλουτένη

1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό

4 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Εκτέλεση 

Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και 2 κ. σούπας παρμεζάνα και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει η σάλτσα πέστο. Εντωμεταξύ στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το πέστο και με λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας για να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.