COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους πύργους μελιτζάνας με τόνο, ρύζι και μοτσαρέλα


6 Ιανουαρίου 2019

torrette-di-melanzane.jpg

Η σημερινή συνταγή είναι πρωτότυπη και πολύ νόστιμη. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Υλικά

2 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες

2 ντομάτες

160 γραμμάρια τόνο σε λάδι

250 γραμμάρια μοτσαρέλα

100 γραμμάρια ρύζι

2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού

Ένα κλαδάκι θυμαριού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Στη συνέχεια τις ψήνουμε στη σχάρα και από τις δυο πλευρές. Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμο το ανακατεύουμε με το πέστο και με λίγο ελαιόλαδο.

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Επίσης κόβουμε και τη μοτσαρέλα σε φέτες και αποστραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι. Σε ένα ταψί βάζουμε μια μελιζάνα από πάνω βάζουμε μια κουταλιά πέστο με ρύζι, καλύπτουμε με μια άλλη φέτα μελιτζάνας και από πάνω βάζουμε τη ντομάτα, τον τόνο και με μια φέτα μοτσαρέλα. Ολοκληρώνουμε με μια ακόμα φέτα μελιτζάνας. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας και άλλους πύργους μελιτζάνας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να λιώσει η μοτσαρέλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.